Waarom is een fijne omgeving zo belangrijk?

De inrichting kan enorm veel bijdragen aan je gevoel, je energie of juist de rust.
En wat zou het fijn zijn als jij (eventueel met mijn hulp) in je eigen omgeving de gewenste sfeer kunt creëren.

Wellicht is het de locatie? Of de ruimte zelf? Maar in principe zijn dat niet zulke hele bijzondere feiten. Het meest belangrijke is de positieve sfeer. Misschien een tip die voor jou ook zou kunnen gelden…? Gebruik je ruimte zo optimaal mogelijk. Gebruik het optimale (zon)licht of juist de knusse gezellige donkere hoeken. Want wat is er nou fijner dan verschillende locaties te gebruiken voor verschillende stemmingen en doelen.

Vooral in een nieuwe omgeving is het handig om eerst verschillende seizoenen uit te proberen hoe de lichtinval is. En daar dan wel of juist geen gebruik van te maken. Probeer door middel van verschillend kleurgebruik en materialen de ruimtes gezellig te maken. Het leven is te kort om saai te wonen.

Laten we samen kijken naar de mogelijkheden om objecten een nieuw leven te geven. Het is voor mij een enorme uitdaging om niet weg te gooien maar er nog iets veel leukers voor in de plaats te krijgen.

Vormgeven aan mijn eigen inrichting

Na een roerige periode was ik toe aan een nieuwe start.
Bij mijn enorme zoektocht naar een huis stuitte ik met mijn fiets bijna letterlijk op een kleine hoekwoning. “Te koop” stond erop. Whow dacht ik. En nadat ik achterom gelopen was zag ik direct mogelijkheden. Ik heb vervolgens een bezichtiging gepland en heel snel een beslissing genomen. Dit moest een droomplek worden!

Een meest interessante uitdaging was wel om diversen smaken met elkaar te gaan combineren. Door gebruik van ruige materialen in combinatie met zeer fijne kleuren werd het een mix van romantiek en stoer.

voor verhuizen
na verhuizen

In de woonkamer koos ik voor roze wanden en klassiek wit barok behang. Dit in combinatie met een houten vloer en krijtverf in een zandtint. Tevens zijn er accenten in zwart toegepast. En mijn lievelingskleur oranje zie je terug in roestige en koper elementen en stoffen en is ook doorgevoerd naar buiten. Ik vind het erg belangrijk dat buiten mixed met binnen. Patchwork wanden een belangrijk accent in het huis en ik heb gekozen voor houten meubels, zowel in wit als in donker hout. Daarnaast een linnen bank, veel poefjes en krukjes, en betonnen potten, glaswerk en antiek koper als accessoires.

Opvallende muurdecoraties zoals een fotowand en panelen met echte oude bordjes (No Waste) geven sfeer en iets geks aan de ruimte. Ik hou zeker niet van doorsnee. Dus truttig in combinatie met stoer. Hoe leuk is dat….. Hopelijk heb ik je wat kunnen inspireren.

Lees meer

meer TIPS .....

Hou je van rustig…?
Kies voor verschillende harde en zachte materialen in eenzelfde kleur groep. Maar maak het spannend door accenten in subtiele kleur toe te voegen. Gebruik een lievelingskleur. Die gaat je namelijk nooit vervelen.

Hou je van speels en afwisselend?
Dan kan je los gaan met vele kleuren en gekkigheid. Neem regelmatig een kijkje in de kringloopwinkel of op marktplaats en vergeet vooral je eigen overtollige materialen niet opnieuw te verkopen of weg te geven. Een ander is er oh zo blij mee.

Met kleine aanpassingen maak je vaak al enorme verandering. Wees niet bang voor kleur. Uit ervaring blijkt dat als je kiest voor lievelingskleuren, dit echt bij je past. En niet gauw verveeld. En is dat geen ‘’modekleur’’? Geen enkel probleem. In deze moderne, multiculturele tijd waarin we met z’n alle leven willen we ons juist onderscheiden. Je wilt toch zeker niet die grijze duif zijn? Durf ‘’out of the box’’ te zijn. Laat zien wie je bent!

Die hebben we niet. Kies voor je eigen, dus unieke IK

Losse elementen zorgen ervoor dat je flexibel blijft in het indelen van de ruimte.
Hou je ervan af en toe eens iets te schuiven? Dan is een wandpaneel een ideale sfeermaker. Kies eventueel voor een dubbelzijdig paneel. Voor en achterkant verschillend maar wel passend in de ruimte. Hoe leuk is het om zelfs daar af en toe in te wisselen?!
Wellicht heb je dus helemaal geen nieuwe wand nodig, alleen een flexibele!

En zie je op tegen het combineren van woonstijlen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Het wordt er vaak alleen maar spannender door. Wens je advies en een stukje maatwerk? Ik ga jullie helpen om de stijlen te mixen in een muur decoratie en door toevoeging van textiele materialen. Verschillende stijlen samenvoegen is vaak super leuk en heel eigen. Dus geen paniek!

Tegenwoordig doe je overal ideeën op. Tv programma’s, woonbladen en natuurlijk uitgebreid via internet. Maar dat is ook een valkuil! Je verzandt in enorm veel aanbod. Te veel woon inspiratie, je wordt er gek van!
Ken je dat gevoel? Je weet het niet meer….
Met veel plezier als interieuradviseur ga ik je helpen!
Met als uitgangspunt het verlengen van de levensduur van materialen.

Voor een nieuwe en speciale wand hoef je lang niet altijd diep in de buidel te tasten. Soms kost het alleen wat tijd en creativiteit. En natuurlijk bijzondere materialen. En wat is nou mooier dan het herbruikbare materialen welke anders in de container zouden belanden. Zo zijn we met zijn allen geholpen.
Maar loop je niet over van creativiteit en tijd. Stuur dan foto’s van de ruimte welke je wilt aanpassen, toegevoegd met evt woonwensen, en de gewenste sfeer. En ik ga aan de slag.
Je krijgt een mooi stukje sfeer. Noem het een uniek ‘’kunststuk’’.
Wil je het kunstwerk liever zelf maken? Dan is er een mooi No Waste patchwork dhz-pakket verkrijgbaar.

Geen probleem! Je moet de woning natuurlijk ooit in oude staat opleveren. Daar is een hele creatieve oplossing voor! Kies voor een flexibele patchwork behangpaneel. Helemaal in jouw (lievelings)kleur! Groot of klein, enkel of dubbelzijdig? Samen bespreken we je wensen en kijken we welke duurzame combinatie voor jou een uniek stukje eigenwaarde gaat toevoegen aan je thuis.
Kleine moeite, groot verschil!

Hoe moet het? Zijn er regels?
Nee hoor! Regels belemmeren de creativiteit. Dus laat het los. Tijd voor experimenteren.
Je heb vast wel een ruimte waar je niet bang bent voor experimenteren. Wellicht de gang of het toilet. Huh….kan behang ook in het toilet?? Ja hoor, mits je maar kiest voor afneembare varianten. Desgewenst voorzien van een glasplaat ervoor.
Hoe leuk is dat! Ik zeg, ga ervoor!

Belangrijk advies van de woonadviseur:
Probeer d.m.v. verschillend kleurgebruik en materialen de ruimtes gezellig te maken. Het leven is te kort om saai te wonen. Hou je van rustig…? Kies voor verschillende harde en zachte materialen in eenzelfde kleurgroep. Maar maak het spannend door accenten in kleur toe te voegen. Gebruik een lievelingskleur. Die gaat je namelijk nooit vervelen. Hou je van speels en afwisselend, dan kan je los gaan met vele kleuren en gekkigheid.